Svartvita kort 13x18

Våra kort i format 13 × 18 cm. Enstaka, gård för gård eller flera motiv på en gång. Mängdrabatt!

Hittar du “din” gård i vårt bildmaterial, ja, då kan du enkelt beställa ett kort med motivet – betydligt bättre än hemsidans bilder och utan störande vattenmärke på snedden över bilden.
En trevlig sak att titta på och visa upp vid kaffebordet, att rama in och ha på väggen, eller som present till släkten.
Kort äger inte samma detaljrikedom som större förstoringar, bilden som levereras är inte ämnad att betrakta i förstoringsglas eller att skanna för att plocka fram fler detaljer, men är absolut en trevlig produkt som passar i de flesta sammanhang.
Varje kort har en diskret textrad som anger motivets nummer i databasen samt information om copyright, ©.
Mer om hur fotografierna framställs finner du på Tekniksidan
Tveka inte! Flera hundra nöjda kunder har beställt kort ur arkivet.

Särskilt för hembygdsföreningar:
Formatet 13 × 18 passar att sätta två bredvid varandra på en A4-sida. Kan vara praktiskt för en hembygdsförening som gör en utställning med socknens gårdar. Sedan kan man placera bilderna i en pärm som kan “gå runt” på socknen och engagerade medlemmar kan skriva spännande fakta kring bilderna.
Flygfotohistoria tillhandahåller 13 × 18-kort med mängdrabatt. se prislistan, eller, om det rör sig om mer omfattande kollektioner – ring så får vi talas vid. Se under fliken Kontakt!

320.-/st före grupprabatt, se vår Prislista.

Förstoring 34x26

Endast bilden i format 34 × 26 cm, levererad i rulle, du låter rama in den själv. Ett kostnadseffektivt alternativ

Du har hittat din gård och vill gärna ha motivet uppförstorat. Ett enkelt kort 13 × 18 cm blir för smått och en stor tavla är visserligen riktigt fint, men det gäller att ha väggyta och finansiering. Dessutom vill du kunna välja ram.
När du beställer en förstoring från Flygfotohistoria får du en bild som är 34 × 26 cm, det motsvarar proportionerna till de kameranegativ som användes på 1950-talet. Bilden har de måtten, men hela papperet är 40 × 30, det finns alltså en generös vit kant runt motivet. Det gör att du lätt hittar standardramar som passar vare sig du väljer att montera en passapartout eller ej.
Bilden levereras ihoprullad i en kartongtub på posten. En sådan bild är känslig och mår inte bra av att rullas ut på köksbordet om och om igen. In med den bakom glas är bäst, fråga vilken ramfirma som helst så bekräftar dom det! Passa också på att diskutera beskärning eller maskning av motivet med fackmannen. Dom kan sånt!
Resultatet blir en både detaljrik och behändig prydnad som tål att studeras och som ligger mitt emellan kostnadsmässigt.
Observera att förstoringar 34 × 25 endast levereras med fulla motivet. Det vill säga här görs inte delförstoringar eller beskärningar från vår sida. Hela negativets bildinnehåll är det som levereras. Betänk också att bilden knappast håller för ytterligare inskanning och teknisk förstoring. Vill man ha fullständig detaljrikedom gäller ännu större förstoring, så som vi levererar när man beställer en tavla.
Inga specificerade mängdrabatter gäller vid förstoringar, men som alltid ger vi gärna offert vid mer omfattande förfrågningar.

Har du tidigare beställt ett kort av oss? Då får du 320 kr i rabatt när du beställer en förstoring 34 × 26 av samma motiv. Påpeka detta i samband med beställning, gärna över e-post. Leveranstider på förstoringar 34 × 26 är cirka 10 dagar efter order.

1.850.-/st, se vår Prislista.

Förstoring större format

För den som absolut vill rama själv. Högsta möjliga detaljrikedom till 20% lägre pris än färdig tavla.

Bättre upplösning än så här går inte att få. Bilderna är genomgångna och tillsnyggade i de fall motivet är skadat eller repat. Kontrast och ”nivåer” är tillrättalagda. Beskärs ej, därav de lite udda höjdmåtten (motsvarar negativets proportioner). Prisnivån är 80% av priset för färdig tavla. Leveranstid cirka 4 veckor.

Från 3.495.-/st, se vår Prislista.

Exklusiv tavla

Den klassiska bilden från så många svenska hem: flygfotot inramat på väggen. I förstoring kommer våra negativ till sin rätt!

I storlekar från 40 cm bredd och uppåt. Görs från arkivets negativ som obeskurna mäter 68 × 88 mm. Tavlor framställs med yppersta teknik från pålitliga underleverantörer. Det förstorade fotografiet lamineras i värme och under tryck. Bilden monteras på mdf-board med åldersbeständig teknik och kemi. Levereras med ram och upphängningsanordning. Vårt priserbjudande innehåller allt: tavla, emballage, fraktkostnad och moms.

Stora negativ skänker fin detalj. Modern teknik ger suverän hållbarhet

Kontakta oss för beställning. Varje bild är unik och varje tavla ett hantverk. Negativet måste besiktigas så att det inte är behäftat med fel. Låt oss därefter tillsammans bestämma beskärning och tavlans slutgiltiga utformning.

OBS! Standardformat vid inramning stämmer inte alltid med proportionerna på negativen i arkivet. Detta för stundtals med sig att motivet måste beskäras en aning (cirka 5%) på höjden. Normalt innebär detta inga problem då det “drabbar” antingen åkrar i förgrunden eller skogspartier i bakgrunden.
Därför är det viktigt att upprätta dialog vid beställning av tavlor.

Har du tidigare köpt ett kort, 13 × 18 cm, och vill nu ha en tavla också? Då får du rabatt: vi drar av på tavlans pris det du en gång betalade för den lilla bilden.
Kunden skall inte betala två gånger för samma motiv!

Genom branschsamarbete levererar vi stundtals tavlor med motiv som inte återfinns på www.flygfotohistoria.se. Format, proportioner samt pris kan avvika något från vår prislista.

Från 4.370.-/st, se vår Prislista.

Vid frågor kring beställning
Ring Johan, 0739-97 19 16
Telefontid: 09-15 måndag till fredag

Beställning

När du är klar
med vad du önskar beställa
så fortsätter du till Kassan.

Betalning

Där ser du vad ordern är värd.
Du ser vilket bildmaterial du valt
och hur mycket du skall betala.
Kolla dina kontaktuppgifter,
välj betalmetod och bekräfta.

Du uppmanas gå vidare
till själva betalningen

Leverans

Vi skickar materialet via PostNord.
Ofta gör vi torsdag till skicka-dag.
För tavlor gäller särskilda leveranstider.

Bekräftelse

Direkt på din e-post kommer
en bekräftelse på lagd order
och hur den betalats.

Kvitto

Du får även ett kvitto över e-posten.
specificerat på orderns innehåll,
ordernummer, hur och när den betalats,
samt med specifikation för moms.
Frakt och emballage står vi för.

© Flygfotohistoria, samtliga rättigheter förbehålles.
Företaget Flygfotohistoria drivs av Johan Ahlén
Webbplatsen utvecklas av