• Hugo Larssons gård i Kärrabol. Såldes några år in på sextiotalet (63-64) till en Sven-Gösta Jönsson. I dag 2020 innehas den av Sven-Göstas son Karl-Jan Jönsson.

 • Folke Björkhems gård i Kärrabol. I dag bor sonen Åke där tillsammans med sin hustru Monica. Själv är jag född knappa kilometern härifrån (också i Kärrabol). Egentligen borde denna bild ligga i en annan serie, samma serie där mitt föräldrarhem finns med.

 • Och gården till vänster om Lanthandeln är Skyvells gård.

 • Biskopsmåla igen. Det vita huset med bilen utanför är Jarl Carlssons Lanthandel.

 • Ja detta är Biskopsmåla centrala del. I huset med bilarna utanför var det Lanthandel (Jarl Carlsson), han hade även Taxi. Huset till vänster om Lanthandeln har jag för mig det var en bror till Jarl som bodde. Och nästa hus till vänster var det Café vid denna tid, innehavaren var även urmakare. Biskopsmåla skola låg sedan längre åt vänster strax utanför bilden. Tittar man till höger om Lanthandeln så ligger det en gård, innehavaren till gården vid denna tid hette Hans Skyvell.

 • Mitt Födelsehem där jag växte upp. Familjen flyttade dit 1947 på sommaren. En gård på lite över 90 tunnland. Fyra av mina syskon var redan födda när vi flyttade dit. Sedan när familjen bodde där föddes barn nummer 5 (en syster) 1948, och jag själv föddes 1951. Vi var nu alltså 8 personer som bodde på gården, Mor och Far samt så då sex barn varav jag var yngst. Min fader avled 1960 och 1964 såldes huvuddelen av marken till en granne i Kärrabol. Själva behöll vi några tunnland runt själva gården. Sedan år 1966 på sommaren såldes husen och resterande jord. Och familjen flyttade till Göteborg.

 • Se min kommentar ovan

 • Detta är gården Hullingaryd. Ägare när fotot togs Fridolf Nilsson. I dag 2020 ägs gården av sonen Gunnar Nilsson. Ovanför snett höger ser man Hullingaryds gölen. Själv bodde jag knappa kilometern från denna gård. På denna gård har jag I slutet femtiotalet och början på sextiotalet under somrarna hjälpt till med att hacka potatis, senare på hösten plockat potatis där.

 • Den här bilden visar en fastighet i Lemmeshult (där jag bor i dag). Ser dock inte likadant ut i dag. Både boningshus och uthus är nya (2002). Dessutom går väg 24 ca 50 meter bakom huset (den byggdes på 50-talet). Mycket trevlig bild.
  Anders Eriksson

 • Gård Kärrabol 2:4
  Jag är född där 1951
  Anders Eriksson

Filtrera© Flygfotohistoria, samtliga rättigheter förbehålles.
Företaget Flygfotohistoria drivs av Johan Ahlén
Webbplatsen utvecklas av