• Trollhättan: Spikön i Göta älv.

  • Ja, det kan du ge dig på!

    Detta kan hända då och då. Ibland gör planet, av någon anledning, en sväng utanför kartbilden. Man får också tänka på att planet utnyttjar en lämplig angöringsplats utifrån hur bökigt det kan vara att lägga till. Man har bränslefat där o.s.v. Stället ska vara praktiskt. Så länge som möjligt untyttjade man varje ställe. Då Sverige är rikt på sjöar är det naturligt att flaxa runt med plan försedda med pontoner.

    Tänk på att planen inte har ställbar propeller. Så länge motorn är igång drar alltså propellern, även på tomgång. Man kan alltså inte backa sig ur en situation. Detta ställer stora krav på piloten. Ahrenberg, som flög land och rike runt, var en kvalificerad fena på att hitta lämpliga landningsställen. Detta även på orter där han inte hade varit tidigare. Han hade den rätta blicken!

    I och med att en plats utnyttjades fullt ut kunde det bli även lite längre flygningar till vissa kartområden. I sådana fall kunde det bli så att fotografen fick för sig att säga till piloten att de där vill jag ta en bild på.

  • Jag sökte på Karlskoga o då dyker bilder fr Trollhättan upp!?
    Är detta en seriös sida?

  • Logga in för att lämna kommentar...

  • 58.2883368°, 12.2863387°

Eftersom koordinaterna har angivits
så finns här Google Maps karta för idag.

Här kan du köpa den svartvita arkivbilden:


Vid frågor kring beställning
Ring Johan, 0739-97 19 16
Telefontid: 09-15 måndag till fredag


© Flygfotohistoria, samtliga rättigheter förbehålles.
Företaget Flygfotohistoria drivs av Johan Ahlén
Webbplatsen utvecklas av