• Detta är Kinnareds gård, som min mormors föräldrar (hennes pappa hette Johan August Pettersson, hon själv hade det i dag exotiska namnet Svea Zenobia) ägde på 1910-talet. Här bodde hon och växte upp med en syster som fick difteri, och sedan blev innesittande med ett "växande hjärta" som det hette på den tiden, för att till slut duka under i en hjärtsvikt. Systern satt i ett gavelfönster åt ekonomibyggnaderna till och gjorde helt fantastiska teckningar av livet och arbetet på gården, från sin begränsade horisont.

    Sedan skulle familjen flytta till Värnamo 1918 och hade förberett flyttkalas och allt. Dagen innan detta skulle gå av stapeln var min mormors andra syster ute med väninnor, och gick bl a på järnvägsbron över Nissan. Vilket inte bar sig bättre än att hon slant mellan syllarna och störtade ner i ån, där hon påföljande morgon återfanns död. Så man fick packa upp hela flyttmöblemanget igen och ordna begravningskaffe istället, bokstavligen med förutsättningarna att "liket har själv bakat kakorna".

    Märkligast är att det gjordes en gravsten som i varje fall för 20 år sedan fanns kvar på Kinnareds kyrkogård, där den ena systerns namn stod på ena sidan, och den andra på den andra sidan stenen ...

  • Logga in för att lämna kommentar...

Eftersom koordinaterna har angivits
så finns här Google Maps karta för idag.

Här kan du köpa den svartvita arkivbilden:


Vid frågor kring beställning
Ring Johan, 0739-97 19 16
Telefontid: 09-15 måndag till fredag


© Flygfotohistoria, samtliga rättigheter förbehålles.
Företaget Flygfotohistoria drivs av Johan Ahlén
Webbplatsen utvecklas av